Mi ez: nyomtató vagy dísztárgy?

A Samsung az utóbbi néhány évben a kis lézernyomtató piacon nagyot lépett előre.

Most újra olyan tett, amit előtte senki: megalkotott egy kifejezetten dizájn központú gépet.

Egy olyan multifunkciós nyomtatót, amit nem a technikai paraméterekért, a gyorsaságért fog valaki a hasonló tudásúnál kétszer drágában megvenni, hanem azért, mert egyszerűen: szép.

Félreértés ne essék: a gép mindent tud, amit ebben a kategóriába egy ilyen gépnek tudnia kell: Nyomtat,másol, szekennel, jó minőségben és gyorsan.

Mindezt egy arasznyi magasságú, egy A/4-es lapnál alig nagyobb alapterületű gépházba zárva. A gép kivitele pedig inkább hasonlít modern bútordarabra mint multifunkciós nyomtatóra.

A színe fényes fekete, a gyár leírás szerint “zongorafekete”. Mellesleg az elnevezés találó. A kezelőgombok a felületbe süllyesztett, kék megvilágítású érintő gombok.

Meglátjuk, milyen sikeres lesz az ötlet. Mindenesetre az eddigi vélemények alapján sokan a legszebb multifunkciós nyomtatóként emlegetik.

Persze a szépségnek mindig is ára volt, ez most sincs másképp.

A nyomtató ára közel kétszrese egy hasonló tudású márkatársáénak. Papírtálcája csupán 150 lapot tud elnyelni egyszerre, festékkazettája pedig a Samsungtól megszokott 3000 lap helyett csupán 2000 lap nyomtatásához elegendő.

Ez tehát nem az irodai igásló, arra ott a kistestvér, az SCX-4200.

Ez egy olyan eszköz, ami méltó dísze lehet bármelyik elegáns irodának, mellesleg pedig egy remek multifunkciós lézernyomtató.

Samsung scx4500.jpg