Itt az ígért bejelentés a HP CB435 tonerről!

A legutóbbi bejegyzésben ígértem, hogy egy jó hírrel jelentkezem ezzel a kazettával kapcsolatban.

Ez a toner a HP Laserjet P1005, HP Laserjet P1006, HP Laserjet P1500 nyomtatókhoz használható. Ahogyan azt eg ykorábbi írásban már megvizsgáltuk, ez a kazetta a HP kapacitás csökkentő programjának egy újabb állomása.

Az előd, a Q2612A kazetta még “hatalmas”, 2000  lapos kapacitásra volt képes. Az utód, a CB435 már csupán 1500 lapot képes kinyomtatni.

 A jó hírünk: sikerült visszafordítanunk az idő kerekét!

 

A töltési és terhelési tesztek alapján a töltés után ez a kazetta is az előd kapacitását tudja, vagyis 2000 lapos kapacitással tudjuk szállítani!

cb435

A rossz hír az, hogy az ára jelenleg még magasabb, mint az elődé. Ahogyan az új típusok megjelenésénél ez lenni szokott, az alapanyag, tehát  üres kazetta sokkal kevesebb, mint a töltött termékre jelentkező igény.

Mivel a kazettában használható festék is új típus, a védő chip is új fejlesztés, az újdonság árát sajnos még egy darabig meg kell fizetnünk.

Várhatóan itt is a szokásos folyamat figyelhető majd meg: az idő haladtával az árak mérséklődni fognak.

A szállítási biztonság is a korábbi új bevezetések szerint alakul majd.

Most, a bevezetés után az üres kazetták hiánya miatt  a típus nagy hiánycikk, szinte darabonként szedjük össze a szükséges mennyiséget. Ha esetleg Önnek van ilyen kazettája, ne dobja el, érték!

Olyannyira, hogy még a csökkentett kapacitású induló kazettákat is visszagyűjtjük és feldoogozzuk.

Apropó: induló toner!

A CB435 az induló toner kapacitásávan is új rekordot állított fel.

Ez az első olyan tonerkazetta, aminek a kapacitása ezer lap alatt van: 700 lap nyomtatható ki vele.

Addig, amíg a teljes kapacitású kazettákból elegendő mennyiség nem áll rendelkezésre, a starter kazettákat is feldolgozzuk.

Sajnos ezek a kazetták nem csupán kevesebb festékport tartalmaznak, hanem méretükben is módosított darabok.

A festéktartó tartályuk kisebb a normál méretű társaikénál, ezért az újrafeldolgozás során sem lehet belőle teljes kapacitású kazetta.

Az eredetileg 700 lapos kapacitású starter kazettákból nálunk is mindössze 1200 lapos kapacitással bíró újrafeldolgozott kazetta lesz.

Ez közel kétszeres kapacitást jelent, de ha a korábbi tonerekhez hasonlítjuk a helyzetet, bizony nem sok dicsekedni valónk akad.

A termékek rövidesen megtalálhatóak és megrendelhetőek lesznek a Webáruházban, is.

Talán olvasta a leírásban: a kereséshez elég a típusszámot vagy annak egy részét leírnia, néhány kattintással már túl is lehet a megrendelésen.